O întâmplare care mi-a confirmat încă odată cât de mică este lumea

O întâmplare care mi-a confirmat încă odată cât de mică este lumea

Mi-am început aventura americană pe două roți, în extrema nord a Alaskăi, așa cum bine știți unii dintre voi, în august 2015.

Întâmplător sau nu, tot în acea primă porțiune de traseu, m-am întâlnit poate cu cei mai mulți călători și aventurieri. Pustiul și extrema geografică, atrage toți „nebunii”.

Unul dintre aceștia, un motociclist, un canadian francez trecut de prima tinerețe, s-a oprit, a stat puțin de vorbă cu mine, mi-a făcut o poză și a plecat mai departe. Se îndrepta spre Vermont, acolo unde locuia. Fusese în multe locuri din Americi, dar mi-a zis că Patagonia e preferata sa. Mi-am văzut mai departe de drum, spre Fairbanks.

După vreo două săptămâni, vorbesc cu ai mei la telefon și-mi zic că întâmplător, s-au întâlnit cu un nene care venea fix din Alaska, în Montreal, Canada, acolo unde locuiesc. Era același domn.

Au stat de vorbă cu el într-o intersecție, fiind curioși de unde venea cu motocicleta așa murdară și când au auzit Alaska, i-au zis, ah, știți și noi avem un fiu care a fost recent pe acolo. Și uite așa s-a făcut conexiunea.

Uneori nici nu ne dăm seama cât de mică este această lume și cât de interconectați suntem. Astfel de întâmplări sunt doar o confirmare.

Comentarii Facebook

Scrie un comentariu