Echipa & colaboratori

Cu toate că expediția #cycletheamericas este o expediție solitară, Radu se bazează în permanență pe o echipă de oameni minunați care îi vor fi alături pe tot parcursul expediției.

Echipa Media

Ioan Roman – realizatorul documentarului expediției, partener media, comunicare și relații cu presa (Canada)

Și-a început cariera în mass-media ca reporter la ziarul central ZIUA. În 1999 migrează spre televiziune, domeniu în care a rămas până la emigrarea sa în Canada în 2003.
-1999, reporter departamentul eveniment-investigații Prima TV, București
-2000, producător Știri, Antena 1, București.
-2003 emigrează în Canada unde continuă să studieze în domeniul imaginii, Colegiul O’Sullivan Montreal- Tehnici de producție în Televiziune și Cinema. Aici învață tot ceea ce înseamnă producție de televiziune și cinema. Aptitudinile creativ-artistice, deprinse în anii de televiziune din România îl ajută enorm să ințeleagă, mai ușor ce înseamnă industria de profil ( televiziune-cinema ).
Însă lucruri esențiale cum ar fi sunetul, imaginea, cu tot ce înseamnă ea ( plan și compoziția în plan), lumina -esențială în creativitate, editarea și mixajul elementelor care intra în categoria montaj, imagine-sunet au fost învățate în școala din Canada.
După școală, a urmat o perioadă de practică personală asidua, până să ajungă la un punct unde a realizat primul proiect vizual. În 2007 a fondat propria companie de producție video, Romediafilm.

Așadar, au trecut opt ani de când, piatră pe piatră, Ioan Roman a construit un brand și o imagine care pun întotdeauna accentul pe calitatea produsului vizual final. A realizat sute de proiecte corporative pentru persoane fizice și pentru companii. Ioan Roman este un freelancer și corespondent special ( 2012 ) în Canada pentru televiziunile din Romania, Antena 1 și Antena 3. A realizat foarte multe reportaje despre comunitatea de români din Canada.

În 2015, Ioan Roman trece la un alt nivel al producției vizuale. El se află în acest moment în faza de pre-producție la un proiect documentaristic uriaș. Pe durata expediției de traversare a Americilor, va filma și ulterior realiza un documentar despre Radu Păltineanu, primul român care s-a încumetat la un asemenea proiect.

Contact
romediafilm.com
Email: ioan.roman@yahoo.ca
Skype: iroman007
Tel: +1 (514) 692-4606 sau +1 (450) 628-4606

 

Andrei Militaru – comunicare și relații cu presa (România)

Andrei Militaru, are o experienţă în mass-media de peste cinci ani, domeniu în care și-a început ucenicia încă din 2010. Revista lunară “Sport Revolution” a însemnat pentru Andrei o rampă de lansare la acea vreme. Ulterior, a colaborat cu site-ul corectnews.ro, un portal de ştiri on-line, la care a renunţat în 2011 pentru a beneficia de un grant Erasmus în Franţa. După revenirea în ţară, a reluat colaborarea cu revista “Sport Revolution”, pe care a păstrat-o până la finalul anului 2014.

Totuşi, anul 2012 a însemnat pentru Andrei o reală evoluţie profesională, întrucât a făcut pasul spre una dintre publicaţiile de elită din presa românească, respectiv ziarul “Adevărul”. Din iulie 2012 până în aprilie 2015 a crescut din punct de vedere profesional în redacţia “Adevărul”, unde a fost, rând pe rând, reporter de teren, redactor, realizator de emisiuni tv şi a deprins secretele profesiei de jurnalist. Concomitent, în perioada martie 2012 – martie 2014 a fost și realizator al emisiunii radiofonice “Sport Revolution”, difuzată bisăptămânal pe postul Radio Sport Total Fm.

Contact
Email: andrei.militaru05@yahoo.com
Skype: andreimilitaru5
Tel: +40 (768) 240 383

 

Ana Maria Matei – editor blog

Ana Maria Matei a absolvit Facultatea de Marketing și datorită acestui lucru este pasionată de comunicare, publicitate, sociologie și toate domeniile adiacente. Iubește viața, oamenii, călătoriile, locurile și culturile noi, filmele, cărțile și muzica bună. Consideră că viața fiecăruia este un proces continuu de învățare, sau, așa cum spunea Nietzsche ,“ I want to learn more and more to see as beautiful what is necessary in things.”


Contact
Email
: anamariamatei18@gmail.com
Tel: +40 (720) 170 853

 


Susține #CycleTheAmericas în timp ce ești în vacanță!

Când călătoresti, poți cumpăra serviciile turistice de la tour-operatorul WISE.travel, urmând că 4% din valoarea achizițiilor să fie donate automat de WISE către expediția #CycleTheAmericas. În plus, alți 4% vor susține o organizație umanitară din România, fără costuri suplimentare pentru tine.

Este de ajuns să te înregistrezi prin banner-ul de mai jos: