Calatorii si Expeditii

zoom
2 comments

Câteva gânduri, că tot sunt pe ultima bucată a traseului meu prin Americi.

Ușor, ușor, mă apropii de finalul expediției mele prin Americi și recunosc că mă încearcă diverse sentimente. Am plecat pentru 9 luni de zile și am rămas (aproape) 3 ani pe drum, timp în care, în afară de a mă deplasa fizic și de a vedea aceste minunate locuri, m-am analizat mult, am încercat să ajung la rădăcina unor traume, am încercat să mă cunosc și să mă conectez cu mine însumi. Și asta este mult mai greu, chiar decât de a traversa două continente și câteva zeci de țări pe o bicicletă.

Inevitabil, mi-am dat seama că a călători este pentru unele persoane și o fugă de sine, de durere, de probleme. Pur și simplu fiindcă este mai ușor și mai puțin dureros. Conectarea cu sinele și cu cei apropiați nouă implică suferință și durere. La noi, cei din România, societatea însăși adaugă și ea un alt strat destul de gros de traumă colectivă, minciună, lipsă de adevăr, răsfrânte și asupra indivizilor și a familiilor.

Ar fi multe de spus pe tema asta, dar cu cât mă apropii de Ushuaia și de capătul acestei aventuri, realizez că a călători spre interiorul tău, este ceva mult mai complex, dureros dar incredibil de interesant. Probabil că nu există un sens anume al vieții pe care societatea modernă ne pune să-l cautăm. Fericirea și împlinirea vin din clipe, momente, experiențe, iar viața este faină rău dacă nu încerci să o fixezi într-un anume tipar.

Acum mă puteți urmări şi pe contul de Instagram şi urmări progresul expediției pe cel de Strava.

Dacă vă place ce fac și doriți să susțineți expediția în premieră națională de traversare a Americilor pe bicicletă #cycletheamericas puteți face o donație accesând link-ul PayPal de mai jos.

Comentarii

comentarii


Susține #CycleTheAmericas în timp ce ești în vacanță!

Când călătoresti, poți cumpăra serviciile turistice de la tour-operatorul WISE.travel, urmând că 4% din valoarea achizițiilor să fie donate automat de WISE către expediția #CycleTheAmericas. În plus, alți 4% vor susține o organizație umanitară din România, fără costuri suplimentare pentru tine.

Este de ajuns să te înregistrezi prin banner-ul de mai jos:

2 comments on “Câteva gânduri, că tot sunt pe ultima bucată a traseului meu prin Americi.
  1. Acum descopăr blogul, am ajuns pe el de la o fotografie a podului peste Drina a lui Ivo Andric, apoi am dat de Sarajevo, de care sunt îndrăgostit, iar acum dau de Buenos Aires, Ushuaia…, alte destinații de top de-ale mele. Felicitări pentru tenacitate, răbdare, blog, fotografii, tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.