Calatorii si Expeditii

zoom
No comments

Capela și catedrala de marmură – Galerie Foto

Preț de mii de ani, apa din lacul General Carrera, al doilea lac ca mărime din America de Sud, a erodat malul și a dezgolit, astfel, aceste minunate formațiuni de carbonat de calciu, pe care am avut privilegiul să le văd îndeaproape, ieri, dintr-o barcă.

Texturile marmurii au fost create în funcție de eroziunea mecanică a apei asupra rocii, iar, din 1994, la relativ puțin timp după construirea drumului național 7, au fost declarate monument al naturii și puse sub protecție.

Formațiunile sunt cel mai ușor accesibile din localitatea Puerto Tranquilo, aflată la 114 km de Cochrane, pe ruta 7 din Chile, cunoscută ca și carretera austral, iar, cum în acest moment pedalez chiar pe această șosea, spre Villa O’Higgins, nu puteam rata aceste minunății ale Patagoniei chiliene.

Ideea este că pentru a ajunge la ele, trebuie contractată o barcă din Puerto Tranquilo (chiar pe malul lacului sunt multe firme care oferă acest serviciu), iar timpul de navigație, dus-întors, este de aproximativ 2 ore pentru un preț de 10.000 de pesos chilieni ($15).

Apele lacului sunt destul de agitate, așa că m-am cam udat, cu tot cu pelerina dată de cârmaci, dar s-a meritat.

În continuare, las imaginile să vorbească de la sine.

Acum mă puteți urmări şi pe contul de Instagram şi urmări progresul expediției pe cel de Strava.

Dacă vă place ce fac și doriți să susțineți expediția în premieră națională de traversare a Americilor pe bicicletă #cycletheamericas puteți face o donație accesând link-ul PayPal de mai jos.

Comentarii

comentarii


Susține #CycleTheAmericas în timp ce ești în vacanță!

Când călătoresti, poți cumpăra serviciile turistice de la tour-operatorul WISE.travel, urmând că 4% din valoarea achizițiilor să fie donate automat de WISE către expediția #CycleTheAmericas. În plus, alți 4% vor susține o organizație umanitară din România, fără costuri suplimentare pentru tine.

Este de ajuns să te înregistrezi prin banner-ul de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.