10 PIESE ESENȚIALE DE ECHIPAMENT DE LA DECATHLON (QUECHUA & FORCLAZ) PE CARE LE-AM FOLOSIT ÎN TRAVERSAREA NOII ZEELANDE

10 PIESE ESENȚIALE DE ECHIPAMENT DE LA DECATHLON (QUECHUA & FORCLAZ) PE CARE LE-AM FOLOSIT ÎN TRAVERSAREA NOII ZEELANDE

Blocat fiind de mai bine de un an în Noua Zeelandă, împreună cu iubita mea, Irina, din cauza pandemiei de COVID-19, am avut oportunitatea să mă bucur de una din cele mai frumoase țări din lume, într-unul din cele mai autentice moduri: pe jos, cu bicicleta sau în canoe. Nu mi-am imaginat o clipă, atunci când am plecat din România, că cele două săptămâni de aventură, programate să le petrec în țara de la antipozi, aveau să se transforme într-o mega aventură de un an de zile de-a lungul întregului arhipelag. Înainte de plecare, am avut grijă să achiziționez câteva articole de echipament Quechua și Forclaz de la Decathlon România care, așa cum aveam să realizez, s-au adeverit a fi extrem de utile, chiar indispensabile, aș putea spune, în această aventură. Inovația și accesibilitatea sunt cele două principii fundamentale ale mărcii Quechua iar misiunea lor este să facă practicarea drumeției accesibilă cât mai multor pasionați. Alt punct forte care m-a atras la acest brand este orientarea lor spre conceperea de produse eco, folosind materiale prietenoase cu mediul și procese industriale mai puțin poluante. Dacă v-ați întrebat vreodată de unde provine numele Quechua, ei bine, el este un omagiu adus grupului de popoare Quechua, din America de Sud, renumit pentru capacitatea lor incredibilă de a se adapta la altitudine. Pe de cealaltă parte, Forclaz este o marcă mai nouă, lansată în 2016, cu o gamă de produse ceva mai tehnice și nișate pe trekking la munte, trekking în desert, trekking arctic, trekking tropical dar și backpacking. Mai jos, am alcătuit o listă cu 10 echipamente Quechua și Forclaz care m-au/ne-au însoțit în această expediție și pe care vi le recomand fie că urmează să faceți o drumeție de o zi, sau de două, fie că planificați ceva mai lung, de durată, cum ar fi Via Transilvanica sau o traversare de creastă, sau de ce nu, o ieșire prelungită în natură. Noi am parcurs 2.000 de kilometri pe jos, 1.500 de kilometri pe bicicletă, 160 de km în caiac-canoe și am urcat și câteva vârfuri în Noua Zeelandă. Colecția completă de produse Quechua & Forclaz o găsiți AICI.

1. Rucsac Forclaz Trek 700 (50+10)

Una dintre cele mai importante piese de echipament pe care le-am folosit în traversarea pe jos a Insulei de Nord a Noii Zeelande și ulterior a Insulei Stewart, dar și în ascensiunea pe vârfurile Tahurangi din masivul Ruapehu (2.797 m) și Aspiring (3.033 m) din Alpii Sudici din Insula de Sud este rucsacul Forclaz Trek 700 (50+10). Capacitatea de 60 de litri îți permite să cari la tine tot ceea ce ai nevoie pentru o drumeție medie și chiar de lungă durată (cum a fost în cazul meu) iar un aspect care-mi place foarte mult la acest rucsac este că vine echipat cu suficiente buzunare în care poți păstra item-uri pe care vrei să le accesezi rapid. Încă un aspect care-mi place foarte mult constă în faptul că fața rucsacului este dotată cu două fermoare ceea ce, din nou, îmi face viața mult mai ușoară, netrebuind să scot totul pentru a accesa echipamentul pe care îl păstrez în compartimentul principal, la mijlocul rucsacului sau chiar la fund (de regulă, sacul de dormit). Mai mult, mi-a prins extrem de bine suportul pentru bidonul cu apă pe care îl pot accesa fără să trebuiască să dau rucsacul jos. După aproximativ 2.000 de kilometri parcurși în diverse drumeții prin cel mai variat teren posibil, rucsacul încă este utilizabil, singura parte care a cedat fiind plasa din față, asta pentru că, de cele mai multe ori, am supraîncărcat-o cu item-uri grele pe care vroiam să le accesez extrem de ușor.

Modelul Forclaz Trek 700 (50 +10) nu mai este disponibil în acest moment dar puteți găsi 2 modele foarte similare: Forclaz Trekking TREK900 50+10 L și Forclaz Trekking TREK500 50+10L.

2. Pantaloni Trekking la munte Forclaz Trek 900 Bărbați

Cred că pantalonii aceștia au văzut câte puțin din toate: noroi intens în jungla neozeelandeză, soare pe plajele pustii ale coastei pe care m-a dus traseul, dar și ghețarii și zăpada care acoperă cele mai înalte piscuri ale arhipelagului. 2.000 de kilometri împreună & counting. Extrem de fiabili și perfecți pentru o drumeție de o zi sau mai multe în cele 3 anotimpuri (primăvară, vară, toamnă) fără nevoia de a avea nici un alt strat pe dedesubt. Oferă o protecție excelentă împotriva vântului (foarte prevalent în Noua Zeelandă) și chiar în fața unei ploi mai ușoare (nu se udă foarte rapid).


Pantalonii Forclaz Trek900 Bărbați pot fi comandați AICI.

3. Pantaloni Trekking la munte Trek 900 Damă

Varianta feminină a pantalonilor de mai sus, pe care i-a purtat Irina, iubita mea, care m-a însoțit în această aventură. Caracteristicile sunt aproape identice doar că sunt adaptați pentru femei. Ca și în cazul variantei masculine, materialul hidrofob face ca pantalonul să nu absoarbă apa repede, ceea ce îl face ideal pentru drumeții de scurtă, medie și chiar lungă durată. Noi i-am încercat pe cel mai dificil trek din Noua Zeelandă: Dusky Track din Fiordland. Un traseu de 54 de km care traversează un teren extrem de mlăștinos, dar și zone montane.

Pantalonii Forclaz Trek900 Damă pot fi comandați AICI.

4. Pantaloni Drumeție la munte Quechua MH500

Un pantalon ușor și respirant. L-am purtat pe întreg parcursul aventurii și a fost favoritul meu pentru lejeritatea sa și respirabilitatea sa. Se usucă extrem de rapid și este perfect pentru drumeții în cele 3 anotimpuri (primăvară, vară, toamnă).

Pantalonii Quechua MH500 pot fi comandați AICI.

5. Jachetă impermeabilă drumeție Quechua MH500  Bărbați

Am folosit-o ca membrană ce protejează de vânt și ploaie iar pe vreme mai rece am purtat-o împreună cu un polar pe dedesubt. Este important de menționat că este o membrană ce m-a protejat de ploi puternice, acestea fiind prevalente în Noua Zeelandă. De fapt, vremea ploioasă din Noua Zeelandă este una din cele mai mari dificultăți pe care am întîmpinat-o. O jachetă lejeră și care îți oferă o protecție aproape perfecta pe vreme ploioasă.

Jacheta impermeabilă Quechua MH500 Bărbați poate fi comandată AICI.

6. Jachetă impermeabilă drumeție Quechua MH500 damă

Irina a purtat aceeași jachetă impermeabilă, doar că varianta Quechua MH500 feminină. Caracteristicile sunt aproape identice.

Jacheta impermeabilă Quechua MH500 Damă poate fi comandată AICI.

7. Tricou lână merinos Forclaz Trekking călătorie travel 100 mov damă Forclaz

Tricou de damă lejer perfect pentru zilele însorite de care ne-am bucurat pe traseul nostru în Noua Zeelandă. Rezistent iar materialul din care este făcut reduce riscul apariției mirosurilor neplăcute.

Tricoul Forclaz Trekking Travel 100 Damă poate fi comandat AICI.

8. Bluză lână merinos Trekking travel 100 gri bărbați Forclaz

Am purtat această bluză ca prim strat, de regulă, împreună cu un polar și o pufoiacă pe vreme mai rece. La fel ca în cazul tricoului merinos Forclaz Trekking, bluza este extrem de lejeră și plăcută de purtat iar materialul reduce semnificativ riscul apariției mirosurilor neplăcute, mai ales în drumeții mai lungi.

Bluza Forclaz Trekking Travel 100 Bărbați poate fi comandată AICI.

9. Mănuși polar reciclat trekking adulți Forclaz

Am folosit aceste mănuși ca prim strat (submănuși) în două ascensiuni pe care le-am realizat în Noua Zeelandă: Mount Aspiring (3.033 m). Polarul este un material ușor, ce se usucă rapid. Călduros și ușor. 100% din poliester reciclat cee ace face din acest produs unul eco.Mănușile Forclaz Trekking din polar reciclat pot fi comandate AICI.

10. Set de gătit camping MH100 inox 2 persoane 1,6 L Quechua

Atunci când te încumeți la o drumeție mai lungă sau pur și simplu vrei să petreci un week-end în natură, setul de gătit Quechua MH100 îți asigură atât oala de gătit, cât și vesela și tacâmurile necesare pentru 2 persoane. Noi am folosit setul fie pentru a găti, fie doar pentru a fiebe apă pentru o cafea sau un ceai. Este un set ideal pentru că înglobează farfuriile și tacâmurile fără a ocupa spațiu inutil în rucsac.

Setul de gătit Quechua MH100 pentru 2 persoane poate fi comandat AICI.

Comentarii Facebook

Scrie un comentariu