Calatorii si Expeditii

zoom
1 comment

Referendumul, problemele reale ale României și ce se putea realiza cu 35 de milioane de euro.

În timp ce România se confruntă cu un val de emigrație masivă, copii abandonați de părinți plecați la muncă în străinătate, pestă porcină și condiții mizere în școli și spitale, pe 6-7 octombrie suntem chemați la un referendum care va costa bugetul de stat 35 de milioane de euro.

Suntem chemați să interzicem ceva ce este deja interzis, că, vezi doamne, Codul Civil se poate modifica ușor, iar într-o societate bolnavă și lipsită de educație cum este România, frica de homosexuali e mai mare ca frica de infecții intraspitalicești.

Dincolo de această perdea de fum, rămân totuși problemele adevărate care distrug familii zi de zi, așa că le scriu eu mai jos, să ni le amintim și să ne băgăm unghia în gât atunci când vedem ce s-ar fi putut realiza cu 35 de milioane de euro, suma alocată de guvern pentru acest demers.

Problemele reale ale României în 2018

1. Infecțiile rezistente la antibiotice din spitale

România este pe primul loc în Europa la numărul de infecții intraspitalicești rezistente la antibiotice din Europa.

2. Răspândirea pestei porcine africane

Peste 50.000 de porci au fost luați pe sus din curțile țăranilor în acest an. Pentru mulți dintre ei acești porci erau singura sursa de venit sau mâncare pentru iarnă. 8 ferme mari au fost închise și peste o mie de oameni au rămas șomeri.

3. Lipsa autostrăzilor

Mii de tineri mor anual pe șoselele din România pentru că nu avem drumuri adaptate vremurilor noastre. Avem doar 746 de km de autostrăzi. Ungaria are peste 1.800 de km, Bulgaria peste 800, iar Polonia aproape 3.500 de km.

4. Emigrația în masă

1 din 6 români au emigrat. La fiecare 8 minute, un român emigrează. Din 1990 și până acum, am pierdut 3,6 milioane de locuitori.

5. Violența în familie

La fiecare 30 de secunde, o româncă este agresată fizic, iar 3 din 10 românce au fost agresate fizic sau psihic de la vârste fragede.

6. Abandonul școlar

Mii de copii, aproape 28% din cei de vârstă școlară nu mai merg la școală, deoarece familiile lor nu-și mai permit. Rata abandonului școlar în România este de 18%, cea mai mare din U.E.

7. Copiii abandonați de părinții plecați la muncă în străinătate

Numărul total al copiilor din România care aveau ambii părinți plecați la muncă în străinătate era, la finele anului trecut de 17.425, în timp ce totalul copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate era de 94.896.

8. Dezincriminarea abuzului în serviciu

Coaliția de guvernare condusă de Liviu Dragnea vrea să dezincrimineze abuzul în serviciu prin modificarea codului penal.

Ce se putea face cu cei 35 de milioane, costul referendumului din 6 – 7 octombrie.

1. Modernizarea a 87 km de drum județean

Modernizarea a 25 de km de drum județean costă aproximativ 10 milioane de euro. Zeci de șoferi nu ar mai risipi bani pe piese de schimb.

2. Construirea a 97 de școli cu 8 clase

La ora actuală, potrivit statisticilor, aproape 3.900 de unități de învățământ nu au autorizație sanitară de funcționare. Statul estimează la 360.000 de euro costul unei școli cu opt săli de clasă, conform Money.ro

3. Construirea a 3 spitale pentru tratarea cancerului la copii

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoare ale asociației Dăruiește Viață, au nevoie de 12 milioane de euro pentru construirea unui astfel de spital. Statul român nu doar că nu a contribuit, ci a modificat codul penal pentru a limita accesul ONG-urilor la sponsorizările pe care le pot deduce microîntreprinderile.

4. Cumpărarea a 56 de autobuze electrice

Conform Adevărul, costul unui autobuz electric este de 620.000 de euro.

5. Construirea a 70 de terenuri de tenis

Conform Ziarului Financiar, construirea și dotarea unui teren de tenis, ajunge la circa 40-50.000 de euro.

6. Construirea a 134 de grădinițe

Conform publicației money.ro, costul unei grădinițe cu 4 săli este de 260.000 de euro.

7. Amenajarea a 170 de kilometri de piste pentru biciclete în București.

Conform Mediafax, amenajarea a 250 de km de piste pentru biciclete costă aproximativ 50 de milioane de euro.

8. Construirea a câțiva kilometri buni de autostradă

Tronsoanele de autostrăzi, drumuri expres, poduri și reabilitări de drumuri naționale costă între 1,2 și 18,8 milioane de euro pe kilometru, conform Mediafax.

__________

Pentru datele și statisticile de mai sus, le mulțumesc celor de la declic.ro. Pentru a consulta mai multe informații despre referendumul din 6-7 octombrie, intrați aici.

Comentarii

comentarii


Susține #CycleTheAmericas în timp ce ești în vacanță!

Când călătoresti, poți cumpăra serviciile turistice de la tour-operatorul WISE.travel, urmând că 4% din valoarea achizițiilor să fie donate automat de WISE către expediția #CycleTheAmericas. În plus, alți 4% vor susține o organizație umanitară din România, fără costuri suplimentare pentru tine.

Este de ajuns să te înregistrezi prin banner-ul de mai jos:

One comments on “Referendumul, problemele reale ale României și ce se putea realiza cu 35 de milioane de euro.
  1. Clopotul mântuirii a costat 425.000EUR, așa că se mai puteau dota 101 biserici (sau catedrale) cu același tip de clopot. Să crape creștinismul românesc de mândrie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.