Calatorii si Expeditii

zoom
No comments

Perito Moreno, unul din puținii ghețari ai Terrei aflat în expansiune

La 80 de km vest de localitatea argentiniană El Calafate, se află unul din cei mai faimoși și totodată accesibili ghețari ai Patagoniei. Cu cei 250 de kilometri pătrați, ghețarul Perito Moreno face parte din câmpul de gheață sudic al Patagoniei, considerat a fi a treia cea mai mare calotă glaciară a lumii, după cele din Antarctica și Groenlanda.

Are o înălțime medie de 74 de m peste nivelul apei lacului Argentinian, iar spre deosebire de majoritatea ghețarilor planetei, acesta este unul din puținii care se află în expansiune.

O bună parte din gheţar se află la peste 1000 m altitudine, iar precipitaţiile abundente din partea de vest și panta înclinată pe care se întinde Perito Moreno, par să fie motivele pentru care acesta merge în contra trendului mondial și crește, în timp ce majoritatea ghețarilor lumii se micșorează vizibil de la un an la altul.

Vă las mai jos câteva fotografii realizate de mine, ieri.

Acum mă puteți urmări şi pe contul de Instagram şi urmări progresul expediției pe cel de Strava.

Dacă vă place ce fac și doriți să susțineți expediția în premieră națională de traversare a Americilor pe bicicletă #cycletheamericas puteți face o donație accesând link-ul PayPal de mai jos.

Comentarii

comentarii


Susține #CycleTheAmericas în timp ce ești în vacanță!

Când călătoresti, poți cumpăra serviciile turistice de la tour-operatorul WISE.travel, urmând că 4% din valoarea achizițiilor să fie donate automat de WISE către expediția #CycleTheAmericas. În plus, alți 4% vor susține o organizație umanitară din România, fără costuri suplimentare pentru tine.

Este de ajuns să te înregistrezi prin banner-ul de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.