Calatorii si Expeditii

zoom
No comments

EuroVelo Tour (2018 – 2019). Mircea Iulian vrea să înconjoare Europa pe bicicletă

Tot mai mulți români pleacă în lume să călătorească, făcând backpacking, deplâsandu-se cu autostopul sau mijloace tradiționale de transport. Unii însă aleg bicicleta și nu pot să nu am o feblețe pentru astfel de oameni, eu însumi călătorind în acest fel de aproape 3 ani de zile.

Călătorul pe care vreau să vi-l prezint astăzi este Mircea Iulian, un tânăr de 27 de ani din Brăila, care în iunie va pleca din orașul său natal într-o tură de un an jumate pe biță, tură prin care va da rotocoală întregii Europe.

Mircea, un tânăr iconograf

Mircea își câștigă viața pictând icoane și mi-a povestit că pictura iconografică a descoperit-o încă din clasele primare, atunci când a făcut prima reproducere după o icoană din casă.

Ceva mai târziu, la vârsta de 12 ani, a început să picteze primele icoane în cadrul unui cerc de pictură pe care începuse să-l frecventeze, iar peste ani, pasiunea de a picta icoane a devenit meseria pe care o practică și în prezent.

A descoperit cicloturismul în urmă cu 4 ani când a realizat și un tur al României

Pasiunea pentru cicloturism a descoperit-o când a făcut turul României, în urma căruia povestește că a rămas cu o experiență plăcută și care l-am determinat să planifice ture mult mai complexe ca pe cea pe care urmează să o înceapă.

Mircea a acumulat până acum aproximativ 10.000 km, cei mai mulți km fiind parcurși în turul mai sus menționat.

EuroVelo Tour (2018 – 2019) – înconjurul Europei

În luna iunie, anul curent, Mircea va pleca în alt tur, de data aceasta unul european, intitulat EuroVelo Tour, folosind, în principal, rutele EuroVelo. El estimează la un an jumate timpul în care va parcurge acest tur, iar distanța la finalul expediției va fi de aproximativ 25.000 de km.

Unul din motivele pentru care își dorește să parcurgă acest traseu pe rutele EuroVelo, este de a aduna mai multe informații care pot fi utile pentru construirea rutei EV6 (Atlantic – Marea Neagră) pe teritoriul României, mai ales că această rută va trece și prin Brăila, orașul său de baștină.

Mai jos este harta traseului pe care și l-a propus Mircea.

Ce este EuroVelo?

EuroVelo este o rețea formată din 15 rute de ciclism, care tranzitează Europa, aflate în diverse etape de finalizare. Unul din motivele pentru care se dorește realizarea acestor rute este de încuraja mersul pe bicicletă, indiferent că vorbim de parcurgerea unor distanțe lungi sau scurte în scop turistic, competițional sau recreațional, la un nivel profesionist, sau doar de amator.

Momentan distanța totală a rutelor construite este de aproximativ 45.000 de km, iar până în anul 2020, anul finalizării acestui proiect european, rețeaua se va fi extins la peste 70.000 de km.

Apărut în 1995, la inițiativa Federației Europene de Ciclism (ECF), planul inițial a fost de construire a 12 rute de ciclism internaționale. În prezent, cea mai scurtă rută EuroVelo este EV15 cu o distanță de 1320 de km, iar cea mai lungă, EV13 (ruta Cortinei de fier), cu 10400 de km.

Mai multe informații legate de rețeaua EuroVelo puteți accesa aici, iar harta cu rutele EuroVelo pe care va pedala Mircea, o postez mai jos.

Mircea dorește să promoveze cicloturismul în România

Prin parcurgerea acestui tur, Mircea vrea să promoveze cicloturismul că o alternativă de evadare din monotonia pe care o impune rutina zilnică și faptul că se poate practica indiferent că o faceți singur sau cu familia, pentru o zi sau pentru o viață întreagă.

Dacă găsiți acest proiect interesant, îl puteți urmări pe Iulian pe contul personal de Facebook și pe pagina dedicată proiectului. De asemenea, îl puteți ajuta finaciar prin donații în contul său deschis la BRD (Mircea Iulian, Codul iban – RO59BRDE240SV06830492400, Codul SWIFT – BRDEROBU)

____________________

Acum mă puteți urmări şi pe contul de Instagram şi urmări progresul expediției #CycleTheAmericas pe cel de Strava.

Comentarii

comentarii


Susține #CycleTheAmericas în timp ce ești în vacanță!

Când călătoresti, poți cumpăra serviciile turistice de la tour-operatorul WISE.travel, urmând că 4% din valoarea achizițiilor să fie donate automat de WISE către expediția #CycleTheAmericas. În plus, alți 4% vor susține o organizație umanitară din România, fără costuri suplimentare pentru tine.

Este de ajuns să te înregistrezi prin banner-ul de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.