Calatorii si Expeditii

zoom
No comments

De ce Brazilia este țara mea preferată din America Latină

Îmi spunea la un moment dat un israelian care călătorea și el prin America Latină, că Brazilia ar fi cea mai mișto țară din această parte de lume dacă aici s-ar vorbi tot spaniolă. Eu aș spune că este cea mai faină tocmai pentru că nu se vorbește spaniolă, ci portugheză. Bine, nu doar acest aspect o face țara mea preferată, dar acesta este și el unul dintre ele. În fine, hai să vă zic…

Deși Brazilia este cea mai cunoscută țară din America de Sud (pentru că fotbal, Rio de Janeiro și femei frumoase) și țara care primește cei mai mulți turiști străini de pe continent (anul trecut au călcat pragul în jur de 6,6 milioane de turiști străini), Brazilia nu este totuși o destinație turistică de top. Comparat cu mărimea acestei țări și ca suprafață și ca populație (este pe locul 5 în lume la ambele categorii), 6,6 milioane de turiști este o nimica toată. În comparație, o tară europeană, Polonia, primește peste 16 milioane de turiști anual.

Dacă nu te înghesui pe celebrele plaje din Rio, Brazilia este o destinație incredibil de sălbatică și puțin cunoscută. De altfel, mulți backpackeri din afara continentului, preferă țările andine din America de Sud (Ecuador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina) și mulți dintre ei ignoră complet Brazilia. Și totuși, țara asta reprezintă 48% din continent și găzduiește cele mai incredibile locuri, dar din păcate continuă să fie văzută că o destinație neinteresantă sau considerată periculoasă.

Diversitatea populației este cea mai mare, poate chiar din ambele Americi. Brazilia a primit cei mai mulți imigranți dintre toate țările latine și spre deosebire de Statele Unite sau Canada, mi se pare că brazilienii au reuși mult mai bine să creeze o adevărată identitate națională. Oricine poate fi brazilian, atât timp cât vorbești o portugheză braziliană decentă și porți șlapi (chinelas).

Iar caracterul oamenilor este cu adevărat special. Brazilienii, comparat cu vecinii argentinieni sunt mult mai plini de viață, mai nebuni, dar și mai simpli. Oricând îți sar în ajutor și sunt dispuși să pună de o bere pe o terasă care duduie de muzică.

Și nu în ultimul rând, femeile. Senzualitatea, sincer, cred că a luat naștere pe aceste meleaguri. Poate doar columbiencele se mai apropie cât de cât de nebunia și senzualitatea braziliencelor…

În rest, sper ca într-o zi să pot rămâne în această țară pe termen mai lung.

Acum mă puteți urmări şi pe contul de Instagram şi urmări progresul expediției pe cel de Strava.

Dacă vă place ce fac și doriți să susțineți expediția în premieră națională de traversare a Americilor pe bicicletă #cycletheamericas puteți face o donație accesând link-ul PayPal de mai jos.

Comentarii

comentarii


Susține #CycleTheAmericas în timp ce ești în vacanță!

Când călătoresti, poți cumpăra serviciile turistice de la tour-operatorul WISE.travel, urmând că 4% din valoarea achizițiilor să fie donate automat de WISE către expediția #CycleTheAmericas. În plus, alți 4% vor susține o organizație umanitară din România, fără costuri suplimentare pentru tine.

Este de ajuns să te înregistrezi prin banner-ul de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.